Kledingbank Maxima Westerkwartier is een modezaak zonder kassa voor de minima (tot 130% bijstandsniveau) in de gemeente Westerkwartier.

Wij zijn een belangrijke schakel in de bestrijding van armoede in onze gemeente.
De bezoekersaantallen blijven oplopen, mede vanwege het feit dat steeds meer mensen moeite hebben hun huishoudboekje op orde te houden.
Ook verstrekken wij kleding aan Oekraïense vluchtelingen in de gemeente.

We hebben een mooi pand aan het Marktplein in het centrum van Grootegast en hebben ca. 18 vrijwilligers (werktijden volgens rooster) met elk hun eigen taak.
Van maandag t/m donderdag zijn de collega’s druk bezig om de ingebrachte kleding te sorteren, te strijken, klanten te verwelkomen, in te schrijven en te helpen in de winkel.
We hebben kleding van jong tot oud. Kinderkleding is nieuw (eigen inkoop). Kleding voor volwassenen is gedeeltelijk nieuw of in zeer nette staat, afkomstig van kledingwinkels, eigen inkoop of particulieren.

Ik verheug mij erop om u een rondleiding te geven in onze modezaak zonder kassa en vertel u graag over onze missie, doelstellingen en het dankbare werk.
Vanaf 4 maart is onze winkel weer gevuld met mooie, frisse voorjaars- en zomerkleding. In juli en augustus zijn we gesloten i.v.m. vakantie en de collectiewisseling.
Vanaf 1 september hangt de najaars-/wintercollectie in de winkel.

Naast modezaak zijn we ook een MUP (Menstruatie Uitgifte Punt) van het armoedefonds; wij verstrekken gratis menstruatieproducten aan meisjes en dames met een krap gezinsbudget.
Zie ook onze website: www.westerkwartier.kledingbankmaxima.nl

Tot ziens,
Arie Noordhof

Time Schedule

Day 01
10:15 - 11:45

Bezoek Maxima

Arie Noordhof Buy Now